× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TRIEDA A BIEDA #38


08.02.2021

Pri hracích dňoch, ktoré sú podobné tým nedávno uplynulým, je skutočne škoda, že na štadiónoch nie sú prítomní fanúšikovia. Tí by si totiž určite prišli na svoje, keďže v trinástich dueloch minulého týždňa sa do štatistík pripísalo až 83 presných zásahov. Okrem stretnutí mužstiev z opačných pólov tabuľky bol k videniu aj súboj o jej čelo.

TRIEDA

Tri víťazstvá a dvaja sedembodoví

Hokejisti spod Urpína zažili v ostatných dňoch zápasy plné gólov a bodov, keďže majú za sebou tri sedemgólové stretnutia, v ktorých sa im podarilo vsietiť stále viac gólov ako ich protivníkovi. V poslednom prípade svietilo pri mene Baranov dokonca všetkých sedem presných zásahov duelu. Úspešné trio zápasov odštartovali v utorok domácou dohrávkou desiateho kola proti Nitre, v ktorej hneď od úvodu diktovali tempo gólového diania a už v siedmej minúte za stavu 3:0 poslali brankára hostí na striedačku. Následné dve periódy vyhrali 2:1 a 1:0 a celkovo teda Corgoňov porazili 6:1. V piatok v Trenčíne na nich čakala domáca ofenzívne nebezpečná Dukla,. Tá prvú dvadsaťminútovku síce vyhrala 1:0, no potom si slovo vzali hostia a od tridsiatej tretej po štyridsiatu prvú minútu dostali za chrbát súperovho brankára štyri presne mierené strelecké pokusy. Domáci v poslednom dejstve už len korigovali na konečných 3:4 pre Banskú Bystricu. Čerešničku na svoje výkony položili Barani v nedeľu v odvete z utorka, keď doma znovu privítali Nitru a poľahky ju porazili vysoko 7:0. Potvrdili tým, že na Corgoňov to už dlhodobo vedia, pretože to bol v poradí už tridsiaty vzájomný duel, v ktorom Barani bodovali. Na minulotýždňových deviatich bodoch mali najväčší podiel Jakub Sukeľ a Brian Ihnačák. Obaja si vylepšili osobné štatistiky o sedem kanadských bodov. K Jakubovmu menu sa pripísalo úctyhodných 4+3 a Brian ako tvorca hry  pridal k jednému gólu až šesť asistencií.

 

Na čele a pri chuti

V uplynulých hracích dňoch čakali na Podtatrancov dva úplne rozdielne extraligové strety. Kým v piatok cestovali do Zvolena na ostrý súboj o pozíciu lídra, tak v nedeľu na Liptove na nich čakal posledný celok tabuľky a podľa toho nakoniec vyzerali aj scenáre oboch zápasov. V dueli s Rytiermi sa bezgólový stav zlomil až v druhej tretine, keď sa hostia presadili dvakrát v priebehu troch minút. Tretie dejstvo otvorili hostitelia presným zásahom už po štrnástich sekundách, no to však bolo na dlhú dobu z gólového hľadiska všetko. Ďalšie trefy prišli až v poslednej minúte celého stretnutia. Dvadsaťjeden sekúnd pred záverom síce rozhodol  Poprad gólom na 1:3 do prázdnej bránky, ale konečnu podobu výsledku dali Zvolenčania o dvanásť sekúnd neskôr a upravili na 2:3. O dva dni na to v Liptovskom Mikuláši všeobecne známe faktory predurčovali hostí spod Tatier do role jednoznačného favorita. Popradčania si s touto rolou hravo poradili a dané predpoklady začali napĺňať hneď od úvodu. V siedmej minúte to bolo už 0:3 a na domácej strane nastala výmena gólmanov. Po prvej perióde už svietilo na ukazovateli skóre 0:5 a s Liptákmi to vôbec nevyzeralo dobre. Tí sa však mierne vzchopili v prostrednej časti, ktorú vyhrali 1:0. V záverečnom dejstve im ale zaspieval popradský kanárik, keďže hostia pridali ešte šesť gólov a domácich teda zdemolovali dohromady jedenástimi gólmi. Medzi Kamzíkmi v týchto dvoch stretnutiach bodovo zažiarilo najmä trio hokejistov. Gólovo najaktívnejším sa so štyrmi presnými zásahmi stal Peter Bjalončík, ktorý pomohol svojím spoluhráčom hlavne vo Zvolene, ktorému strelil dva z nich. Dva góly strelili aj James David Livingston spoločne s Michaelom Vandasom a k tomuto počinu ešte obaja pridali po tri asistencie.

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

Zemplínčania opäť víťazne

Východniari aj naďalej pokračovali v nastolenom trende, znova neokúsili trpkosť prehry a šnúru víťazstiev natiahli o ďalšie dve. Na prvom z nich začali pracovať v piatok na Liptove už v prvej tretine, tromi rýchlymi gólmi poslali domáceho brankára na striedačku už v siedmej minúte a po prvých dvadsiatich minútach viedli hostia 1:4. V druhom dejstve sa oba celky presadili iba raz a v tom poslednom Michalovčania už len spečatili rezultát na 2:6. V nedeľu doma proti Vojakom to však bolo o niečom úplne inom. Vo viac než vyrovnanom stretnutí sa po šesťdesiatich minútach zrodila futbalová remíza 1:1 a bolo namierené do predĺženia, v ktorom hostia nedokázali využiť cennú presilovú hru, za čo nakoniec pykali.  V samostatných nájazdoch sa v radoch Trenčanov našiel len jediný strelec, kým na strane domácich to boli hneď traja hokejisti, ktorým sa podarilo oklamať súperovho gólmana. Druhý bod zo zápasu teda ostal doma po víťazstve 2:1 po nájazdoch. Michalovce tak získali v ostatných šiestich extraligových stretnutiach až štrnásť bodov a z boja o prvú šestku je rázom boj o popredné priečky.

 

BIEDA

Dvakrát Barani a raz Slovan

Strašiakom minulého týždňa sa pre káder Nitry stal tím z Banskej Bystrice, ku ktorému sa pridal aj bratislavský Slovan. Corgoni najprv v utorok šli k Baranom dohrávať desiate kolo a veľmi slávne to pre nich nedopadlo. Od prvej tretiny k tretej síce stále inkasovali o jeden presný zásah menej, no keďže v tej úvodnej dostali až tri, tak celkovo to od Banskobystričanov bolo šesť gólov. Na tento počet odpovedali v zápase len raz a dohrávaný duel prehrali 6:1. V rámci tridsiateho siedmeho kola následne pod Zobor pricestovali Bratislavčania. Z predvedeného výkonu mohli mať domáci väčšiu radosť ako z toho prechádzajúceho, no na body to aj tak nestačilo. Na nitrianskej prehre 2:4 sa podpísalo najmä domáce nevyužívanie presilových hier. Nitra ich mala k dispozícii až osem, no na gól nepretavila ani jednu a stálo ju to všetky body. V nedeľu bola na pláne utorková odveta proti Baranom. Na rozdiel od nedávneho stretnutia týchto celkov mal počet gólov v priebehu tretín stúpajúcu tendencie, no tím, ktorý ich strieľal, ostal rovnaký. Po dvadsaťminútových častiach 1:0, 2:0 a 4:0 si Corgoni v časovom slede pár dní odniesli ďalšiu potupnú prehru, tentokrát však 7:0.

 

Po dvoch víťazstvách prišli dva debakle

Minule sme Liptákov za ich predvedené výkony a výsledky zaradili k tomu lepšiemu, čo sme mali možnosť vidieť na slovenských zimných štadiónoch, no tentoraz to tak nebude. V posledných dvoch zápasoch totiž liptovskí hokejisti inkasovali nádielku až sedemnástich gólov a v oboch dueloch striedali brankára už v siedmej minúte, v ktorej prehrávali 0:3. Ohľaduplnejším katom Liptákov boli v utorok Michalovce, ktoré domácich porazili 2:6. Nemilosrdní však boli v nedeľu Popradčania. Kamzíci svojho súpera počas prvej a tretej tretiny totálne rozobrali a Liptákom uštedrili až jedenásť rán. Liptovská vizitka minulých dní teda znie dve prehry so skóre 3:17.

Gólovo bohatý extraligový týždeň bude vystriedaný pauzou od najvyššej hokejovej súťaže. Okrem naplánovanej piatkovej dohrávky dvadsiateho štvrtého kola si na ligové dianie počkáme až do šestnásteho februára.

 

autor: Martin Lehotský | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY